ABD'de 13 Rus ile 3 Rus kurumunun seçimlere müdahale ile suçlanması

- Facebook, Rusların ve diğer aktörlerin seçimlere müdahalesini önlemek için FBI ile aktif çalışma yürütecek

Google Haberlere Abone ol
ABD'de 13 Rus ile 3 Rus kurumunun seçimlere müdahale ile suçlanması

ANKARA (AA) - Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ABD'nin 13 Rus vatandaşına ve 3 Rus kurumuna yönelik, "2016'daki başkanlık seçimlerine müdahalede bulunduğu" suçlaması üzerine Rusların ve diğer aktörlerin seçimlere müdahalesini önlemek için Federal Soruşturma Bürosu ile aktif çalışma yürüteceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Facebook'un güvenlik personelini iki kat artırarak 20 bin kişiye çıkaracağı ve FBI ile aktif çalışma yürüteceği belirtildi.

ABD'nin 13 Rus vatandaşına ve 3 Rus kurumuna yönelik suçlamalarında, Rusların Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya sitelerini ne derece manipüle ettiklerine ışık tutuluyor.

Twitter ve YouTube'dan ise konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

ABD'de devam eden Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, 13 Rus vatandaşı ile 3 Rus kurumunu "2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale etmek" ile suçlamıştı.

Mueller'ın hazırladığı iddianamede, Rus vatandaşlarının ve kurumlarının 2014 yılından başlayarak Amerikan seçim sistemine siber yollarla müdahale etmeye başladıkları ve 8 Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimlerine müdahale etmek için girişimlerde bulunduklarına dikkat çekilmişti.

Yorumlar