ABD'nin son Şam Büyükelçisi Ford: YPG'ye silah vermek aptalca

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Ford, Trump yönetiminin YPG'yi silahlandırma kararı için "Aptalca" dedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin son Şam Büyükelçisi Ford: YPG'ye silah vermek aptalca

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye iç savaşı çıktığında ABD’nin Şam Büyükelçiliği görevinde bulunan Ortadoğu’nun önemli diplomatlarından Robert Ford, ABD Başkanı Trump’ın PYD’ye silah vermesinin ‘aptalca’ bir karar olduğunu söyledi. Ford, “Kısa vadede iyi olabilir ama orta ve uzun vadede çok kötü sonuçlar yaşanabilir. PYD çok hırslı, bu Sünni radikal hareketlere desteği artırabilir. Rakka’yı DEAŞ’tan alabiliriz ama El Kaide 4.0 sürümü karşımıza çıkabilir” dedi

Habertürk'e konuşan Ford, "Bugüne gelecek olursak... Trump, YPG’yi silahlandırmaya başladı. Bu doğru karar mıydı?" şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu: Hayır, hatta çok aptalca bir karardı. Kısa vadede iyi olabilir ama orta ve uzun vadede çok kötü sonuçları olabilir. PYD çok hırslı, bu Sünni radikal hareketlere desteği artırabilir. Rakka’yı DEAŞ’tan alabiliriz ama buna karşılık El Kaide 4.0 sürümü karşımıza çıkabilir. Halihazırda El Kaide 3.0 versiyonu İdlib’de.

Ayrıca bu karar en önemli müttefiklerimizden olan Türkiye’yle sorun yaratıyor. Türk hükümetinin bazı terör saldırılarının Rojava’dan düzenlendiğini ortaya koyan raporlarını okudum. Bunlar çok ciddi suçlamalar ama ABD hükümetinin bunlara yanıt verdiğini görmedim. Türkiye ciddi bir yanıtı hak ediyor. Ayrıca herkes şunu biliyor: Bugünün YPG savaşçısı yarın PKK’lı olabilir. Tayyip Erdoğan’ın iç politikasını asla onaylamıyorum ama terör konusundaki endişeleri çok haklı.

Yorumlar

ihsan iyide silah veren senin başkanın pentegonun kaldıki pyd kominist örgüt