ABD'nin PKK kararı birilerini rahatsız etmiş

ABD'nin kendi politik hesapları için PKK terör örgütüne yönelik aldığı arama kararı firari Can Dündar'ı rahatsız etti. Dündar Twitter üzerinden ABD'nin kararından duyduğu rahatsızlığı imalı sözlerle dile getirince sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Bazı kullanıcılar, "Ne o, rahatsız mı oldun?" şeklinde tepki verdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin PKK kararı birilerini rahatsız etmiş

ABD'nin yıllardır kollamakla suçlandığı PKK terör örgütüne yönelik ani hamlesi herkesi şaşırttı. PKK terör örgütünün tamamı Kandil Dağı'nda olduğu tahmin edilen liderleri hakkında yakalama kararı çıkaran ABD, hepsinin başına toplamda 12 milyon dolar ödül koydu. ABD Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın yakalanması için sırasıyla 5, 4 ve 3 milyon dolar para ödülü koydu.

ABD'nin aldığı bu karar Türkiye'de pekçok kesim tarafından şaşkınlıkla ve şüpheyle karşılanırken, birileri de karardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmekten geri durmadı. 

FETÖ terör örgütüne yardım etmek ve devlet sırlarını ifşa etmekle suçlanan ve şu an Almanya'da firarda olan Can Dündar, karardan rahatsızlık duyanların başında geldi.

Dündar, ABD'nin kararı için sosyal medya hesabı üzerinden,"Trump ve Erdoğan, biten kan davalarının barış yemeğini Kandil’de yemek istiyor." şeklinde bir mesaj paylaştı. Dündar'ın bu mesajı Twitter kullanıcılarının tepkisini çekti.

Bazı kullanıcıların verdiği tepkiler şöyle: 

aysin atak @ayatbas1016: Rahatsız mı oldunuz ? Kavga olup dolar çıkınca mutluydun

@aytunsavci: Siz ise Karayılan'la Berlin'de yemek yemeği tercih edersiniz gibi...

@ReisTrk4: Zoruna mı gitti vatan haini @candundaradasi

@ErdiCanYildiz: Üzüldün mü Can beyciğim? Ama birbirlerini yiyebilirler. Sonuçta emperyalistler petrol bekçiliğini yaptırdığı terör örgütünün kullanma tarihini doldurmuş gibi gösteriyor.

@yilmazeren73: Hangisine daha çok üzüldün lütfen söyle. Birini muhakkak daha çok sevmişsindir.

@arabifellahi2: Rahatsız olmuş gibi bir halin var john...

Yorumlar