ABD'nin Irak Büyükelçiliği işgal edildi

ABD'nin geçtiğimiz gün, Irak ve Suriye'de düzenlediği hava saldırıları ile Haşdi Şabi üslerini vurmasının ardından Haşdi Şabi taraftarları ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanarak elçiliğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Irak Büyükelçiliği işgal edildi

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan Haşdi Şabi yanlıları ABD elçiliğe girmek için uğraşıyor. Güvenlik güçlerinin zaman zaman müdahale etmesine rağmen, protestolar giderek şiddetini artırıyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta saldırılardan korunması için hükümet binalarının bulunduğunu korunaklı Yeşil Bölge'de inşa edilen ABD Büyükelçiliği göstericilerin hışmına uğradı.

Haşdi Şabi kamplarının ABD tarafından vurulmasının ardından toplanan örgüt taraftarları, ABD yönetiminin önceki gün Hizbullah Tugayları'na düzenlediği saldırıyı protesto etti. 

Irak Hizbullahı ve Haşdi Şabi bayraklarıyla elçilik binasına girmeye çalışan yüzlerce kişi, ABD karşıtı sloganlar atıyor.

Şİİ MİLİS LİDERLERİ DE ORADA

Protestocular, binanın içine girmeye çalışırken, Haşdi Şabi’ye bağlı Bedir Tugayları Komutanı Hadi el-Amiri ve Asayib Ehlilhak Örgütü lideri Kays el-Hazali'nin de elçilik binası önünde olduğu görüldü. 

Şii protestocular elçilik önünde eylem çadırları kurmaya başladı.

Göstericiler ayrıca elçilik binasının duvarına "halk tarafından kapatıldı" yazdı.

Yerel medyaya göre elçilikteki ABD'li diplomatlar daha önce binayı terk etti.

DUVARLARI ATEŞE VERDİLER

Irak güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen bölgeden ayrılmayan protestocular elçilik binasına giremeyince elçilik binasının duvarlarını ateşe verdi.

ELÇİLİK BOŞALTILDI

Göstericilerle baş edemeyen güvenlik güçleri duvaları ateşe verilen elçilik binasını ateşe verdi.

PROTESTOCULAR BİNAYA GİRDİ

Elçilik binasının içine girmeyi başaran protestocular elçilik odasında bekleyen ABD askerleri ile yüzyüze geldi.

Yorumlar