ABD'nin 'toplayacağız' dediği silahlarla saldırıyorlar

ABD'nin Suriye'ye geldiği zamandan bu yana desteklediği terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı karşısında ağır kayıplar veren PYD’li teröristler, ABD'nin verdiği silahlara sarıldı. Türkiye'nin tüm uyarılarına teröristlere silah veren ABD, “Hepsini toplayacağız. Böylece Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturmayacak” sözünü vermişti.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin 'toplayacağız' dediği silahlarla saldırıyorlar

Suriye’nin kuzeyindeki Rasul Ayn şehrinde kaydedilen görüntülerde, PKK/PYD’li teröristin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'na karşı ABD yapımı anti-tank TOW füzesi kullandığı görülüyor.

Söz konusu füze, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen terör örgütü DEAŞ’la mücadele bahanesiyle diğer bir terör örgüte olan PKK/PYD'yegönderilen TIR’lar dolusu mühimmattan yalnızca biri.

Eli kanlı terör örgütü Türkiye’ye yönelik daha önce yaptığı pek çok saldırısını yine bu tip ABD yapımı silahlarla gerçekleştirmişti. Öte yandan Türkiye içinde yürütülen pek çok operasyonda yine ABD tarafından verilen silahlar ele geçirilmişti.

ABD SÖZ VERMİŞTİ

Oysa, 14 Haziran 2018 tarihinde Washington ve Ankara arasında varılan Münbiç mutabakatı çerçevesinde, terör örgütü PYD’den ağır silahların toplanması kararlaştırıldı. Türkiye'nin ikaz ve itirazlarına silah dağıtan ABD verdiği sözleri tutmayarak silahları da toplamadı.

Buna göre Türkiye’ye yakın konumdaki terör örgütü PYD mensuplarından tüm ağır silahlar toplanacaktı. Seri numaralarıyla teslim alınan silahlar, teröristlere bir daha verilmemek üzere bölgeden çıkarılacaktı. Ancak söz konusu karar hiçbir zaman uygulamaya dönüşmedi.

Yorumlar