ABD'li senatör: Erdoğan Trump'a 'nanik yapıyor'

Türkiye Rusya'dan "alınmaz, alınsa da kullanılmaz" denilen S-400'leri aldı, kurdu ve test etti. Ankara'da dün yapılan testlerin ardından Barış Pınarı Harekatı esnasında Türkiye'ye tehditler yağdıran ABD'li Demokrat Senatör Chris Van Hollen bir tweet attı. Hollen, "Erdoğan Trump'a 'nanik' yapıyor, bir kırmızı çizgiyi daha çiğniyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li senatör: Erdoğan Trump'a 'nanik yapıyor'

ABD'nin Türkiye'ye almaması için yaptırım tehditleri savurduğu S-400'ler Ankara'da test ediliyor. S-400'lerin testlerin başlaması ile ABD'den yeni açıklamalar gelmeye başladı.

"ERDOĞAN TRUMP'A NANİK YAPIYOR"

ABD'li Demokrat senatör Chris Van Hollen S-400'lerin test edilmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklama ile "Erdoğan Trump'a 'nanik yapıyor' yorumunda bulundu.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TASARISINI HAZIRLAMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Mill Ordusu tarafından Suriye'ndeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD senatosundaki iki senatör Türkiye'ye yaptırım uygulanması için yasa tasarısı hazırlamıştı. Bu senatörlerden biri de Demokrat Senatör Chris Van Hollen'di. 

YAPTIRIM ÇAĞRISI

Türkiye'ye karşı hazırladığı yaptırım tasarısıyla tanınan Hollen, Trump yönetiminin Türkiye'ye yaptırım uygulaması gerektiğini savundu. Hollen Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Washington'a ziyaretinden iki hafta sonra, Erdoğan, Trump'a, ABD'ye ve NATO'ya nanik yapıyor ve S-400'ler konusunda bir başka kırmızı çizgiyi daha çiğniyor. Mevcut yasalar Trump'ın yaptırım uygulamasını gerektirir. Pompeo da, 'güvenli bölge' ihlalleri ve Kürtlere karşı son saldırıları nedeniyle Türkiye'nin üzerine gitmeli" ifadelerini kullandı.

Yorumlar