ABD'den umudunu kesen PKK-PYD Esed'den yardım istedi

Suriye'nin Afrin kentinde Türkiye'ye karşı ABD ve Rusya'dan beklediği desteği alamayan PKK, son çare olarak Beşşar Esed'den aman diledi. PKK-PYD tarafından yapılan çağrıda Suriye ordusu Afrin'e davet edildi

Google Haberlere Abone ol
ABD'den umudunu kesen PKK-PYD Esed'den yardım istedi

Sonhaberler | Haber  Merkezi

Suriye'nin kuzeyinde ABD'ye güvenerek Türkiye'ye karşı her türlü terör faaliyetlerine ev sahipliği yapan Afrin'deki PYD-PKK temsicileri, ABD ve Rusya'dan umudu kesince Beşşar Esed rejiminden yardım istedi.

Suriye yönetimine çağrı yapan Afrin’deki PYD-PKK temsilcileri, bölgede askeri operasyon başlatan Türkiye’nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı’na karşılık “Bağımsız Suriye’nin bir parçası olan bölgenin korunması” talebinde bulundu.

PYD-PKK'nın bölgesel yapılanması olan ‘Afrin Özyönetim Ofisi’nin adıyla yapılan açıklamada, “Suriye yönetiminin Suriye toprağının bir parçası olan bölgeyi korumak için sorumluluklarını yerine getirmesi” talep edildi. 

“Kürt güçlerinin Afrin’i 6 yıldır teröristlerden ve işgalcilerden koruduğu” savunulan açıklamada, “Suriye hükümetine, Afrin sınırlarını korumak için Suriye Silahlı Kuvvetleri’ni göndererek, Afrin ve Suriye sınırlarını koruma çağrısı yapıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Yorumlar