ABD'den Türkiye'ye komik teklif: Birlikte araştıralım

Ankara'daki Rus elçi cinayetinin şüphelileri arasında yer alan ABD'den, 'soruşturmaya destek vermeye hazırız' teklifi geldi

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Türkiye'ye komik teklif: Birlikte araştıralım

ABD Başkanı Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk, Rus Büyükelçi Karlov'un Ankara'da suikaste uğraması sonucu, Türkiye'ye işbirliği teklif etti. McGurk "ABD yürütülen soruşturmalara destek vermeye hazır" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un Ankara'daki bir sergi açılışında uğradığı suikasta ilişkin yürütülen soruşturmada Ankara'ya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
McGurk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ürdün, Türkiye ve Almanya'daki mevkidaşlarımızla temas hâlindeyiz. ABD yürütülen soruşturmalara destek vermeye hazır" dedi.

McGurk bir diğer Twitter mesajındaysa "Kerak, Ankara ve Berlin'de son 48 saat içerisinde gerçekleşen terör saldırılarını kesin biçimde kınıyoruz. Cinayetleri yücelten ideoloji karşısında herkes birleşmeli" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'in merkezindeki kalabalık bir Noel pazarına bir tırın sürülmesi sonucu 12 kişi ölmüş, bazıları ağır olmak üzere 48 kişi de yaralanmıştı.

Ürdün'ün başkenti Amman yakınlarındaki Kerak Kalesi'ndeyse silahlı bir grubun ateş açması sonucu dört güvenlik görevlisi, üç polis ve bir turist yaşamını yitirmişti.

Yorumlar

ahmet yapan belli fetö sende niye koruyorsun demekki yaptıranda sensin işte soruşturma neticesi suçlu ayağa kalk
ihsan sen ancak kapatmak örtmek için hazırsındır git ananı araştır keriz abd