ABD'den PKK ile ilgili 'iki yüzlü açıklama'

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya açıkça destek veren ABD yönetiminin bölgedeki özel temsilcisi McGurk, bugün Irak'a yaptığı ziyarette Sincar'daki PKK varlığını istemediklerini savundu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den PKK ile ilgili 'iki yüzlü açıklama'

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, "ABD'nin Musul'un Sincar ilçesinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Irak'ın resmi silahlı güçlerinin dışında başka güçlerin varlık göstermesini istemediğini" belirtti. IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Barzani McGurk ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki Başkanlık konutunda kabul etti. Görüşme sırasında IKBY'nin istikrar ve güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu belirten McGurk, ABD'nin, Sincar'da IKBY ve Irak'ın resmi güçleri dışında, başka güçlerin varlık göstermesini istemediğini" ifade etti.

Barzani ve McGurk Peşmerge, Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçleri arasındaki ortak dayanışmanın başarısından duydukları memnuniyeti vurguladılar. Görüşmede ayrıca, IKBY ve Bağdat arasındaki ilişkiler, bölgenin siyasi durumuyla Irak ve Suriye'de terör örgütü DEAŞ ile mücadele de ele alındı. Terör örgütü PKK, 3 Ağustos 2014'ten bu yana DEAŞ'ın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığını bahane ederek bölgede varlık gösteriyor.

"YPG İLE SIKI İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ" İTİRAFI

McGurk, Irak ziyareti sırasında yukarıdaki açıklamaları yaparken aynı saatlerde Rudaw televizyonuna bağlanan bölgedeki Koalisyon Güçleri Komutanı John Dorian, PKK'nın Suriye kolu YPG ile sıkı bir ilişki içinde olduklarını açıkladı. DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Aynı isim Sincar'daki PKK varlığına ilişkin açıklamasında ise, bir yandan Irak hükümetinin güçlü bir ses vermesi gerektiğini söylerken öte yandan, "Diğer güçlerin, halkı korumasına yardım ederek, görevimizde başarılı olduğumuza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Dorian, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu için “Bana göre DSG birkaç ay önce büyük başarılar elde ederek, geniş bir bölgede kontrolü sağladı” dedi.

Yorumlar

ihsan istemiyorsan çık de çıkmazsa bombala keriz kimi aldatıyorsun canın cehenneme