ABD'den peş peşe 'İran ile tansiyonu düşürme' amaçlı açıklamalar

ABD yönetimi, İran için sembol olarak kabul edilen isimlerden birinin öldürülmesinden sonra şimdi tansiyonu düşürme açıklamaları yapıyor. Amerikan Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ile tansiyonu yükseltme yanlısı olmadıklarını belirtirken; Trump İran'ın şimdiye kadar hiç savaş kazanmadığını ancak müzakare de kaybetmediğini belirterek müzakere sinyali verdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den peş peşe 'İran ile tansiyonu düşürme' amaçlı açıklamalar

ABD ile İran arasında son bir haftada hızla yükselen gerilim bütün dünya tarafından yakından takip ediliyor. En son hamleyi ABD tarafı yaparak Kasım Süleymani'yi öldürdü. Şimdi gözler İran'ın nasıl bir cevap vereceğine çevrilmişken ABD yönetiminden art arda tansiyonu düşürmeye yönelik açıklamalar geldi. İlk açıklama ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo"dan geldi. Pompepo, "İran ile tansiyonu yükseltme yanlısı olmadıklarını" söyledi. İkinci açıklama ise ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump açıklamasında, İran'ın şu ana kadar hiç savaş kazanmadığını ancak müzakere de kaybetmediğini belirterek diyalog sinyali verdi. 

Trump, Twitter hesabından, İran'ın hiçbir zaman bir savaşı kazanmadığı, ama hiçbir müzakereyi kaybetmediği paylaşımını yaparak, İran'a müzakere için açık kapı bıraktı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. 

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise ABD saldırısının intikamının alınacağını söyledi. Ülkede 3 gün ulusal yas ilan eden Hamaney, ABD güçlerine sert karşılık verileceğini duyurdu.

Yorumlar