ABD'den İstanbul seçimleriyle ilgili skandal açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili skandal bir açıklama geldi. Açıklamada, "Sıradışı iptal kararını not ettik" ifadeleri kullanıldı. ABD'nin neyi neden not ettiği merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den İstanbul seçimleriyle ilgili skandal açıklama

Yüksek Seçim Kurulu'nun şaibeli ve tartışmalı İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini iptal edilmesi ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da yorumlandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, YSK tarafından 23 Haziran'da tekrarlanmasına karar verilen İstanbul seçimleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada skandal ifadelere yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Özgür ve adil seçimler ile meşru seçim sonuçlarının kabul edilmesi her demokrasi için esastır. Yüksek seçim Kurulu, 31 Mart'ta İstanbul'da gerçekleşen seçimlerin sonuçlarını onayladıktan sonra yeniden seçim kararı verdi. Biz de, Türkiye'nin diğer dostları gibi, bu sıra dışı kararı not ettik. Türkiye'nin uzun ve gururlu bir demokrasi geçmişi var. Türk yetkilileri bu seçim sürecini yasalara, AGİT taahhütlerine, NATO müttefiki statüsüne ve AB'ye üye olma isteğine uyumlu bir şekilde yürütmeye çağırıyoruz."

Yorumlar