ABD'den çocuk kandırır gibi YPG açıklaması

ABD'li üst düzey bir yetkili, şu ana kadar ülkesinin PKK konusunda izlediği iki yüzlü politikasına yeni bir açıklama daha ekledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den çocuk kandırır gibi YPG açıklaması

Türkiye'nin Suriye'deki PKK varlığına dair tepkileri ve Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon kararlılığından sonra ABD'den YPG ile ilgili yeni bir açıklama geldi. YPG ve PKK konusunda sık sık iki yüzlü bir politika izlemeyi seçen ABD yönetiminden gelen yeni açıklama, Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan ancak inandırıcılıktan uzak bir açıklama oldu. ABD'li üst düzey bir yetkili, YPG ile ilişkilerinin geçici, eylem odaklı ve taktiksel olduğunu söyledi.

ABD'li üst düzey yetkili 'PKK'lı teröristlerin başına ödül konması Türkiye'nin endişelerine yanıt' sözleriyle, YPG'li teröristlerle Amerikan askerlerinin birlikte devriye gezmesini 'Suriye stratejimizin bir parçası, ilişkilerimiz geçici ve eylem odaklı. Fırat'ın doğusuna harekat konusunda Türkiye de bizi anlamalı' olarak belirtti. Yapılan açıklamada 'Türkiye'yi anlıyoruz, Türkiye de bizi' anlamalı denildi. Türkiye ile ABD askerlerinin Menbiç'teki devriyesi için, "Devriyelerin başlaması büyük bir başarı. Devriyelerin sıklığına komutanlar karar verecek" açıklaması yapıldı.

Açıklamayı yapan ABD'li yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan almaya hazırlandığı S-400 füzelerini bir daha gözden geçirmesini de istedi.

Yorumlar