ABD'den 'Ankara'ya kritik telefon' ve açıklama

Vize krizinin kısmen sona erdiği ABD ile görüşmeler devam ederken dün iki yeni gelişme yaşandı. ABD Dışişleri Bakanlığı vize kriziyle ilgili açıklama yaparak, "Önemli adımlar atıldı" dedi. ABD Adalet Bakanı Sessions ise Adalet Bakanı Gül'ü telefonla aradı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den 'Ankara'ya kritik telefon' ve açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile ABD arasındaki vize krizinde yeni gelişmeler yaşanıyor. İki ülke arasında FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan tutuklamalar nedeniyle yaşanan krizin aşılması için çabalar sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım, dün ABD'de bazı görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'dan hareket etti. Yıldırım'ın hareketinden saatler sonra ABD'den hem açıklama hem de telefon geldi. 

ABD ADALET BAKANINDAN TELEFON

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefonda görüştü. Edinilen bilgiye göre, Gül ile Sessions'un yaptığı görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki adli yardımlaşma konuları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşme talebinin, Sessions tarafından geldiği öğrenildi.

ABD DIŞİŞLERİNDEN VİZE AÇIKLAMASI

Sessions ile Gül arasındaki görüşmeden dakikalar sonra ABD Dışişleri Bakanlığından da bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, vize krizinin çözüm konusunda iki tarafın da olumlu adımlar attığı belirtilerek, şu anda öncelik sırasına göre sınırlı sayıda vize verildiği belirtildi. Açıklamada, tarafların krizin tamamen çözümü konusunda görüşmelere devam ettiği kaydedildi. 

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD-Türkiye arasındaki vize kriziyle ilgili, "İki taraf da doğru yönde bazı adımlar attı" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD-Türkiye arasındaki vize kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Nauert, çözüm konusunda olumlu adımlar atıldığını belirterek, "İki taraf da doğru yönde bazı adımlar attı. Öncelik sırasına göre sınırlı randevu veriliyor" dedi.

Yorumlar

ihsan müttyefikinize bu kalleşliği yaparsanız sizinle kim dost olur sizi kim sayar yuh size