ABD'de Rıza Sarraf'tan sonra Zafer Çağlayan'a da dava açıldı

FETÖ'nün Türkiye'de hedef aldığı isimler hakkında ABD'de tek tek dava açılıyor. Rıza Sarraf'tan sonra şimdi de Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açıldı. Çağlayan hakkındaki dava da "İran'a yönelik ambargonun delinmesi" gerekçesiyle açıldı. FETÖ 17-25 Aralık kumpasında aynı isimleri hedef almıştı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de Rıza Sarraf'tan sonra Zafer Çağlayan'a da dava açıldı

Sonhaberler | Haber Merkezi

FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasında hedef aldığı isimler hakkında Türkiye'de herhangi bir sonuç elde edilemeyince devreye ABD girdi. İran kökenli Türk iş adamı Rıza Sarraf ve Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'dan sonra şimdi de eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava açıldı. 

Hürriyet'in iddiasına göre New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Türkiye’nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani hakkında, ABD’nin İran’a karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açtı.

Aynı suçlamayla yaklaşık bir buçuk yıldır New York’ta yargılanan Reza Zarrab davasının dosyasına konan iddianameye Abdullah Happani’nin adı da kondu. Bu şekilde Zarrab davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

Yorumlar

hasan abd git ananada dava aç