ABD uyarmıştı ama Esed yine kimyasalla saldırdı

ABD'nin "Bir daha olursa yine vururuz" diye uyardığı Esed rejimi İdlib'de bir kez daha fosforlu saldırı düzenedi. İdlib köylerine düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
ABD uyarmıştı ama Esed yine kimyasalla saldırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Beşar Esed rejimi ne uluslararası hukuk ne de insanlık dinliyor. Kimyasal saldırılarla İdlib'de yaptığı katliamlara yenisini ekleyen Esed rejimi uyarıları da dikkate almıyor. ABD, "Kimyasal saldırı bir daha olursa yine vururuz" şeklinde uyarıda bulunmuştu. 

Suriye rejim güçleri, İdlib'teki köylere kimyasal silahlı saldırı düzenledi. Suriye'de rejim güçleri, İdlib'in Sarliam, Maarrat el-Nu'man, Hbit ve El-Shaghr köylerine fosfor gazlı hava saldırısı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu bilgisi aktarıldı.

Rejim güçlerinin 4 Nisan tarihinde Suriye'nin İdlib kentine düzenlediği kimyasal saldırıda 100'den fazla sivil hayatını kaybederken, 500'den fazla sivil de yaralanmıştı.

BEYAZ SARAY "VURURUZ" DEMİŞTİ

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, "kimyasal saldırı olması durumunda Suriye'ye yeni saldırılar düzenlenebileceğini" söyledi. "Rejim değişikliğinin öncelikli olmadığı" görüşünü tekrarlayan Spicer, "Esad iktidardayken de IŞİD'i yenebiliriz" ifadesini kullandı. Spicer'ın günlük basın toplantısından satır başları şöyle: Suriye'de rejim değişikliği birinci önceliğimiz değil. IŞİD'in yenilmesi için Esad'ın görevden ayrılması gerekmiyor. Suriye'de öncelik, çatışmaların dizginlenmesi. Bu durumda Esad'ın görevden ayrılması için koşullar uygun hale gelebilecektir. Yeni kimyasal saldırılar olması durumunda başka operasyonlara karar verebiliriz. Eğer bir bebeğe gaz atar, varil bombası kullanırsanız, bu başkandan yanıtı alırsınız.

​(Bombalamadan sonra Suriye'nin Şayrat hava üssünden uçak kaldırması hakkında) Bu bir "Piar" (pazarlama) numarası. Beşar Esad'ın iktidarda olduğu bir Suriye'de, istikrar ve barışın hakim olmasını düşünemiyorum.

Yorumlar