ABD, Türkiye'nin harekatı bitirmesi için NATO'ya baskı yapacak

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, basın yayın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada NATO ülkelerinin Türkiye'ye harekatı bitirmesi için baskı yapacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Türkiye'nin harekatı bitirmesi için NATO'ya baskı yapacak

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD'deki basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama gönderdi. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın bitirilmesi için NATO ülkelerinin baskı yapacağını söyleyen Esper, müttefiklerle kolektif, bireysel ve ekonomik önlemler alınması için görüşmeler yapacağını açıkladı.

Esper tarafından yapılan açıklamada Barış Pınarı Harekatı'nın çok sayıda tehlikeli DEAŞ’lının serbest kalmasına yol açtığı ifade edildi. Esper, Türkiye’nin sorumsuz eylemleri yüzünden askerlerimize yönelik risk kabul edilemez düzeye ulaştı. ABD askerinin çekilmesi planını uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

"BASKI YAPACAĞIM"

Gelecek hafta NATO müttefikleri ile görüşeceğini ifade eden Esper, “Gelecek hafta Brüksel’de NATO’yu ziyaret edeceğim ve orada diğer NATO müttefiklerine Türkiye’nin hamlelerine cevap olarak kolektif ve bireysel diplomatik/ekonomik önlemler almaları için baskı yapmayı planlıyorum” dedi.

Yorumlar