ABD: Türkiye'yi NATO'ya bağlamamız lazım

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye yönelik yaptırım maddelerini görüşürken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptırımlara Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılarak yanıt verilebileceğini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
ABD: Türkiye'yi NATO'ya bağlamamız lazım

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditlerine karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İncirlik ve Kürecil üslerini kapatırız" tehdidi, ABD'yi ayağa kaldırdı.

ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakanı Mark Esper Türkiye ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"S-400 ALDILAR, F-35 VERMEYECEĞİZ"

Türkiye uzun yıllardır önemli bir NATO ortağı olduğunu belirten Mark Esper, Türkiye'nin Kore'den Afganistan'a kadar ABD ile birlikte savaştığını söyledi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştüğünü kaydeden Esper, "Mevkidaşımla rutin olarak görüşüyorum. S-400'leri kabul ettiler bu da F-35'leri almayacaklar demektir" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ NATO'YA YAKINLAŞTIRMALIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İncirlik ve Kürecik üslerine yönelik medyada çıkan açıklamaları konusunda ise Esper, "Bunun nedeni nedir ve ne kadar ciddi olduklarını anlamak için görüşmem gerekiyor. Görüşümüz şudur, onları NATO ittifakına yaklaştırmamız gerekir. Çünkü kabiliyetli bir orduları var ve uzun yıllardır müttefikimizler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar