ABD, TikTok'u 'Ulusal güvenliğe tehdit' ilan etti

Dünya üzerinde bir çok kullanıcısı olan Çin merkezli video uygulaması TikTok ABD kongresinin gündemine girdi. Uygulamanın ABD ulusal güvenliği için tehdit olduğunu kaydeden senatörler uygulamanın incelemeye alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD, TikTok'u 'Ulusal güvenliğe tehdit' ilan etti

ABD-Çin arasında devam eden ticaret savaşları telefon markasının ardından sosyal medya uygulamalarınada yansıdı. 

Çinli video paylaşım uygulaması ABD kongresi tarafından ulusal güvenliğe tedhit ilan edildi. 

Türkiye'de bir çok vatandaş tarafından kullanılan ve eleştirilerle sıkça gündeme gelen video paylaşım uygulaması TikTok için ABD kongres üyeleri inceleme talep etti.

UYGULAMA İNCELENSİN

Demokrat Senatör Chuck Schumer ve Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton Ulusal İstihbarat Dairesi'ne mektup yazarak TikTok isimli uygulamanın istihbarat birimleri tarafından incelenmeye alınmasını istedi.

Kongre üyeleri tarafından gönderilen mektupta TikTok uygulamasının merkezinin Çin'de olduğuna dikkat çekilirken Çin Komünist Partisi'nin uygulamayı kullanarak istihbarat edinebileceği uyarısında bulundu.

KAMUOYUNU ETKİLEMEK İÇİN KULLANILABİLİR

Ulusal İstihbarat Dairesi'ne gönderilen mektupta bu tarz uygulamalarla Amerikan kamuoyunun etkilenebileceği uyarısında bulunan Senatörler bu tarz uygulamalarla yalan haber ve dezenformasyon yayılabileceğini yazdı.

ABD'DE 100 MİLYON KULLANICISI VAR

Konu ile ilgili açıklama yapan TikTok ise ABD'de bulunan kullanıcılarının verilerinin yine ABD'de bulunan sunucularda saklandığını belirtti. Öte yandan sosyal medya uygulaması devinin ABD'de 100 milyon kullanıcısı olduğu belirtiliyor. 

Yorumlar