ABD, terör örgütünün dağılmasından endişeli

ABD basını, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından terör örgütü YPG/PKK'nın da dahil olduğu SDG'nin dağılması ihtimalini konuşmaya başladı. Buna göre, ABD'li yetkililer SDG'nin dağılmasından endişe ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD, terör örgütünün dağılmasından endişeli

SonHaberler | Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından ABD'de Pentagon'un silahlandırdığı ve eğittiği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) dağılması ihtimali konuşulmaya başladı.

Wall Street Journal, TSK ile ÖSO birlikte düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı'nın SDG üzerindeki etkisini mercek altına aldı. Haberde, ABD destekli yüzlerce SDG'linin, IŞİD'den temizlenen bölgeleri terk edip Afrin'e gittiği belirtildi. 

Söz konusu haberde şu iddiaya yer verildi:

“Şimdi SDG’nin bazı üyeleri ayrılmaya başlamışken, yetkililer bu grubun dağılmanın eşiğinde olmasından endişe ediyor. Bu kişilerin gidişi Amerikan ordusu açısından, IŞİD’le savaşta desteklediği ve silahlandırdığı savaşçıların, bir müttefik ve NATO üyesi olan Türkiye’ye karşı mücadele etmeye hazırlanması anlamına da geliyor.”

Yorumlar

Kadir korkmaz Geçbile kaldilar