ABD, terör örgütlerinin katliam ortağı

2015’te DEAŞ’la mücadele bahanesiyle girdiği Suriye’de başka bir terör örgütünü PKK/ PYD-YPG’yi palazlandıran Amerika, geçen sürede izlediği bilinçli politikalarla bölgede istikrarsızlığı derinleştirdi. DEAŞ’la göstermelik mücadelesinde ABD, teröristlerin Suriye’yi işgal etmesine destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD, terör örgütlerinin katliam ortağı

NATO müttefiki Türkiye’nin ulusal güvenlik kaygılarını dikkate aldığını savunan ABD, ‘Türkiye’nin güvenliğine kast’ olarak değerlendirilen tam tersi işlere imza atmaktan da geri durmadı.

Teröre adeta kesenin ağzını açan Amerika, ‘terör ordusu’ kurmak için binlerce PKK/PYD-YPG’li teröriste eğitim verdi. Bu doğrultuda ABD, Savunma Bakanlığının 2019 bütçesine DEAŞ ile mücadele kapsamında, PKK/PYD-YPG’ye eğit-donat için 300 milyon, “DEAŞ karşıtı misyona ilişkin sınır güvenlik ihtiyaçları” için de 250 milyon dolar olmak üzere 550 milyon dolar ayırdı.

SİLAH CÖMERTLİĞİ

ABD terör ordusunu eğitmekle kalmayıp donatıyor. ‘Geri toplanacak’ yalanıyla değeri milyarlarca doları bulan 23 bin tırdan fazla silah ve teçhizat terör örgütüne verildi.

Amerika’nın Suriye’de en büyük stratejisi ise istikrarsızlık en iyi strateji üzerine kurulu. ABD’nin söz konusu bilinçli tavrı ise bölgede belirsizlik sürecini daha da uzatıyor

Yorumlar