ABD seçimlerinin Türkiye'ye ilk olumlu yansıması

ABD seçimlerinin Biden lehine sonuçlanmak üzere olmasının Türkiye'ye ilk olumlu yansıması geldi.

Google Haberlere Abone ol
ABD seçimlerinin Türkiye'ye ilk olumlu yansıması

ABD'deki başkanlık seçimlerinde sona doğru gelinirken; Biden'ın kazanma ihtimali yüzde 90 oldu. Seçimin başından bu yana Türkiye için seçim sonuçlarının ne anlama geleceği konusu tartışılıyor.

Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devrilmesi konusunda açıkça fikir beyan etmesi, Türkiye'deki muhalefet partilerinin aleni şekilde desteklenmesi gerektiği düşüncelerini açıkça ifade etmesi, onu Türk halkının gözünde sabıkalı haline getirmiş durumda. Bu nedenle Biden'ın seçilmesi Türkiye açısından pek de hoş karşılanmayabilir; ancak Trump'ın gitmesinin Türkiye'ye olumlu sonuçları olabilir. Nitekim ilk olumlu sonucu da geldi. Bu sonuç ABD'den değil Suudi Arabistan'dan geldi. 

Trump'ın seçildiği günden bu yana Türkiye ile düşmanca bir tavır içine giren Suudi Arabistan'dan dört yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'ye yönelik olumlu bir hamle geldi. 

Trump'ın seçimi kaybedeceği haberleri gelmeye başladığı saatlerde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye jest gibi bir hamle geldi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Kral Selman'ın İzmir depreminden sonra Türkiye'ye yardım yapılması talimatı verdiğini duyurdu.

Selman'ın bu hamlesi Türkiye açısından sürpriz olarak değerlendiriliyor. Zira, Trump'ın başa geldiği günden bu yana Suudi Arabistan ile Türkiye'nin arası bir türlü düzelmemişti.

İzmir depremine yardım talimatının depremden tam 8 gün sonra gelmesi, kararın tamamen ABD seçimleriyle alakalı olduğu yorumlarına neden oldu.

 

Yorumlar