ABD Savunma Bakanı Austin yoğun bakımda

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, nükseden mesane sorunu nedeniyle Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde yoğun bakım ünitesine alındı. Geçen yıl prostat kanseri teşhisi konulan Austin'in sağlık durumuna dair güncellemeler bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD Savunma Bakanı Austin yoğun bakımda

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, mesane sorunlarının nüksetmesi nedeniyle Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde yoğun bakıma alındı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Bakan Austin'in sağlık durumuna ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

SAĞLIK DURUMU VE TEDAVİ SÜRECİ

Açıklamada, Austin'in acil mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan testlerin ardından destekleyici tedavi ve yakın izleme amacıyla yoğun bakım ünitesine transfer edildiği belirtildi. Bakanın ne kadar süre hastanede kalacağına dair bir bilgi verilmezken, mesane sorununun iyileşme sürecini değiştirmesinin beklenmediği ifade edildi.

KANSER PROGNOZU VE GEÇMİŞ TEDAVİLER

Pentagon'un açıklamasında, "Kanser prognozu mükemmel durumda. Bakanın durumuna dair güncellemeler en kısa sürede yapılacak." denildi. Geçen yıl Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan Austin, 22 Aralık'ta bir operasyon geçirmiş ve gelişen komplikasyonlar nedeniyle Ocak başında yoğun bakıma alınmıştı. Austin, tedavisinin ardından bir süre evinden çalışmaya devam etmişti.

HASTANEYE KALDIRILIŞI VE BİLGİ AKIŞI

Austin'in sağlık durumu hakkında ilk bilgiler, 5 Ocak'ta ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu. Hastaneye kaldırılmasının ardından Pentagon yetkilileri, Kongre üyeleri ve hatta Başkan Joe Biden gibi üst düzey yöneticilerin durumdan günler sonra haberdar oldukları ortaya çıkmıştı.

Austin'in sağlık durumu, hem ulusal güvenlik hem de siyasi çevrelerde yakından takip ediliyor. ABD Savunma Bakanı'nın en kısa sürede sağlığına kavuşması ve görevine dönmesi için umutlar devam ediyor.

Yorumlar