ABD, Orta Doğu'ya binlerce asker gönderiyor

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD İHA'sı tarafından yapılan saldırıyla öldürülmesinin ardından ABD çatışma ihtimaline karşılık 82'nci Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askeri bölgeye sevk etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Orta Doğu'ya binlerce asker gönderiyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği saldırı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ve çatışmanın fitilini ateşleyen ABD, çatışma ihtimaline karşı çalışmalarına hız verdi.

İran'ın önemli isimleri arasında yer alan efsane komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından bölgede hareketlilik had safhaya ulaştı.

BÖLGEYE 3 BİN 500 ASKER GÖNDERİLİYOR

NBC News televizyonunun ABD savunma yetkililerine dayandırdığı haberinde, ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askerin İranla çatışma ihtimaline karşılık Orta Doğu'ya sevk edildiği belirtildi.

Orta Doğu'da bir çok üssü bulunan ABD'nin bu askerleri tam olarak hangi ülkelerdeki üslere konuşlandırılacağına ilişkin detaylar verilmezken, gönderilen askerlerin ağırlıklı olarak Kuveyt'e konuşlandırılacağı belirtildi. Bu konuda sessizliğini koruyan Pentagonun gün içinde resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

TOPLAMDA BİR TÜMEN TAMAMMEN BÖLGEDE OLACAK

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, daha önce yaptığı açıklamada Kuveyt'te bulunan askeri üslere 82'nci Hava İndirme Tümeninden 750 askerin gönderildiğini ifa etmişti.

Bu sevkiyatla, 82'nci Hava İndirme Tümeninin tamamı Orta Doğu'ya gönderilmiş olacak.

Yorumlar