ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Mısır'da

- Votel, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Mısır'da

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel'i başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı'nda kabul ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, Mısır ile ABD arasındaki askeri işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması konusundaki görüşler değerlendirildi.

Görüşmede Sisi "Ortadoğu'nun içinde bulunduğu duruma işaret ederek, bölgenin istikrarı için Mısır ile ABD arasındaki askeri ilişkilerin önemine" dikkati çekerken, Votel de "ülkesinin Mısır ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiğini ve Mısır'ın terörle mücadelesini önemsediğini" vurguladı.

Mısır Silahlı Kuvvetlerinin 9 Şubat'ta Sina Yarımadasında başlattığı "2018 Sina Operasyonu" adı verilen operasyonlarda yüzlerce kişinin gözaltına alındığı, onlarca teröristin de etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu.

Votel, 2018'de Mısır'ı ziyaret eden üst düzey üçüncü ABD yetkilisi olma özelliği taşıyor. Daha önce de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakan Rex Tillerson Mısır’ı ziyaret etmişti.


Yorumlar