ABD medyasından mektup yorumu: Trump'ın çaresizlik yakarışı

ABD medyası, Başkan Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektubun şokunda. Trump tarafından gönderilen mektubun basına yansımasının ardından medya mektubun diplomatik ciddiyetle yazılmadığı yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
ABD medyasından mektup yorumu: Trump'ın çaresizlik yakarışı

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Barış Pınarı Harekatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öncesinde gönderilen mektup basına sızdırıldı. 

Mektubun ABD basınında yer almasının ardından mektupta yer alan ciddiyetsiz ve diplomatik anlayıştan uzak ifadeler epeyce eleştirildi. Mektubun gerçekliğinin bile sorgulanmasına neden olan ifadeler Beyaz Saray'a yakın gazeteciler tarafından doğrulandı. 

"İLKOKUL 3. SINIF DÜZEYİNDE MEKTUP"

Erdoğan'a gönderin mektubun çok eleştirildiği haberlerden biri de Vanity Fair'de yer aldı. Turmp'ın tuhaf mektubunun alaya alındığı haberin başlığında "Gerçek mi? Trump Erdoğan'a ilkokul 3. sınıf düzeyinde mektup gönderdi" ifadeleri kullanıldı. Haberde ayrıca "Trump Başkanlığı boyunca bundan daha delice bir şey yapmamıştı" yorumu yapıldı.

"ŞAKA ZANNETTİK"

CNN sunucusu Don Lemon mektubu anlattığı haberin ardından kendini tutmayarak kahkaha atarak "Seni sonra arayacağım" mesajıyla dalga geçeriyor. Lemon daha sonra "Orada ciddi bir durum yaşanıyor" diyor. Diğer bir CNN çalışanı olan Jake Tapper ise haberi sunduktan sonra "Bu mektubu okuduktan sonra şaka zannetim ancak Beyaz Saray'dan doğrulandı" ifadelerini kullandı.

"GERÇEKMİŞ"

ABD'li MSNBC kanalı sunucusu ise Trump'ın Erdoğan'a mektup gönderdiğine ilişkin haberi sunarken "Bu tuhaf mektubu sorgulatmak zorunda kaldık. Gerçekmiş. Çok garip bir mektup. Gecikmemiz bu yüzdendi" ifadeleriyle haberini sundu.

"ÇARESİZLİK YAKARIŞI"

MSNBC yayınına katılarak Trump'ın mektubunu değerlediren NBC haber Ulusal Güvenlik sorumlusu ve eski FBI danışmanı Frank Figliuzzi ise mektup için "çaresizlik yakarışı" ifadelerini kullandı. Figluizzi ayrıca "Trump attığı her adımda ülkenin ulusal güvenliğine zarar veriyor" dedi.

Yorumlar