ABD, kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu konvoyu engelledi

Hizbullah ve Esed yönetiminin DEAŞ ile yaptıkları tahliye anlaşması kapsamında Lübnan sınırından otobüslere doldurulan DEAŞ'lıların aileleri ABD tarafından engellendi. Konvoya insani yardım da dahil olmak üzere hiç kimsenin ulaşmasına izin verilmiyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD, kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu konvoyu engelledi

Lübnan Hizbullah'ı ABD'yi, Suriye'nin Deyr el Zor bölgesine gitmesine izin verilen ve DEAŞ mensupları ile ailelerini taşıyan konvoyu engellemekle suçladı.

Hizbullah, ABD öncülüğündeki koalisyonu konvoyu Suriye hükümetinin ulaşamadığı bölgede tutmakla suçladı.

Yüzlerce DEAŞ mensubu ve aile bireylerini taşıyan konvoyun yapılan tahliye anlaşması kapsamında Lübnan- Suriye sınırından Deyr el Zor'a gitmesini izin verilmişti.

Ancak dün açıklama yapan ABD öncülüğündeki koalisyon konvoyun Irak sınırındaki DEAŞ kontrolünde bulunan Elbukemal'e ilerlemesini önlemek için hava saldırısı yapmıştı.

'KİMSENİN KONVOYA ULAŞMASINA İZİN VERMİYORLAR'

Hizbullah'ın açıklamasında  "Ayrıca kimsenin ailelere, yaşlılara ve hastalara insani yardım sağlamak için konvoya ulaşmasına izin vermiyorlar" dendi.

Hizbullah konvoyun sınır bölgesinden pazartesi günü yola çıktığını ancak 6 otobüsün Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgede kaldığını belirtti.

Konvoyda toplamda 17 otobüs bulunuyordu.

Koalisyon dünkü açıklamasında konvoyun Irak sınırına ilerlemesine izin verilmeyeceğini Suriye hükümetine bildirmeleri için Rus yetkililerle temasa geçildiğini de aktarmıştı.

Koalisyon konvoyda çocuk ve kadınların da olması gerekçesiyle doğrudan saldırı yapmadığını da belirtmişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi de Suriye hükümeti ve Hizbullah'ın tahliye anlaşmasına tepki göstermiş, anlaşmayı 'kabul edilemez' olarak nitelemişti.

Yorumlar