ABD, Irak'ta saldırı düzenledi

ABD, Irak'taki askeri üssüne saldırı düzenlediğini ileri sürdüğü Kataib Hizbullah'ın tesislerine saldırılar düzenledi. Saldırıda onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Irak'ta saldırı düzenledi

Beyaz Saray, Irak'taki Amerikan üssüne yapılan saldırıya karşılık olarak Kataib Hizbullah örgütüne ait üç tesisi hedef aldığını duyurdu.

Söz konusu saldırı, bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirildi ve 3 ABD askerinin yaralanmasına yol açtı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson'ın açıklamasına göre, ABD Başkanı Joe Biden, bu saldırıya 'mütekabil' olarak karşılık verilmesi emrini verdi ve ABD ordusu, Irak'ta bulunan Kataib Hizbullah örgütüne ait tesislere saldırı düzenledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) daha önce Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssüne yapılan İHA saldırısını duyurmuştu.

Ayrıca, İran yanlısı Şii milis grupları içinde yer alan "Irak İslami Direniş" adlı oluşum, Irak'ın batısındaki Ayn el-Esed Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndaki koalisyon üssüne, aynı zamanda Suriye'nin kuzeyindeki Tel el-Beyder ve güneyinde yer alan Et-Tenef Üssü'ne de saldırı düzenlendiğini bildirmişti.

Yorumlar