ABD ile Yunanistan'dan Türkiye açıklaması

Yunanistan'a ziyarette bulunana ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile birlikte Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ABD ile Yunanistan'dan Türkiye açıklaması

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinden rahatsız olan ABD ve Yunanistan, Türkiye aleyhinde açıklamalarna devam ediyor. 

Yunanistan'a ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, burada Yunanistan başbakanı tarafından kabul edildi. Pompeo görüşmenin ardından Doğu Akdeniz ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'nin faaliyetler yasa dışıdır, kabul edilemez" edilemez dedi.

MİÇOTAKİS TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Atina’da Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu makamında kabul etti. Mitsotakis’in Türkiye’yi Pompeo’ya şikayet ettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu makamında kabul eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Ege ve Doğu Akdeniz’de uluslararası hakların ihlal edildiği adımlar olmaktadır. Türkiye’nin 7. parselde yaptığı adımlar Kıbrıs’ın ulusal haklarının açıkça ihlalidir ve ABD’nin daha iyi bir işbirliği ortamı oluşturulması için yardımlarını beklemekteyiz’’ dedi.

Pompeo temasları kapsmaında Atina’da Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşecek ve ABD ile Yunanistan arasındaki Savunma işbirliği anlaşmasının yenilenerek imzalanacak.

Yorumlar