ABD Hazine Bakanı Mnuchin Suudi Arabistan'da

- ABD Hazine Bakanı Mnuchin: "Ortadoğu'da birçok ülkeyi ziyaret ederek ABD'nin müttefikleriyle İran'ın saldırgan uygulamalarına karşı işbirliği fırsatlarını ve İran'ın bölgedeki kolu Lübnan Hizbullahına karşı caydırıcı tedbirler alma konusunu konuştuk" "Hizbullah, Ortadoğu ve dünya için tehlike teşkil ediyor. Hizbullah'ın askeri yeteneklerini geliştirmek amacıyla aldığı finansman kaynaklarını durdurmak için imkanlarımızı kullanmalıyız"

Google Haberlere Abone ol
ABD Hazine Bakanı Mnuchin Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da temaslarda bulunan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, başkent Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Bin Selman-Mnuchin görüşmesinde "iki ülke arasında ticaret ve yatırım alanlarındaki önemli ekonomik konuların yanı sıra ortak öneme sahip bazı meseleler" ele alındı.

Öte yandan ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Riyad'daki "Yatırımın Geleceği Girişimi Forumu"nda yaptığı konuşmada, bölgeye yönelik tehditlerine karşı koymak için İran ve Hizbullah'a yeni yaptırımlar uygulama tehdidinde bulundu.

Mnuchin, "Ortadoğu'da birçok ülkeyi ziyaret ederek ABD'nin müttefikleriyle İran'ın saldırgan uygulamalarına karşı işbirliği fırsatlarını ve İran'ın bölgedeki kolu Lübnan Hizbullahına karşı caydırıcı tedbirler alma konusunu konuştuk." dedi.

ABD Hazine Bakanı ayrıca, "Hizbullah, Ortadoğu ve dünya için tehlike teşkil ediyor. Hizbullah'ın askeri yeteneklerini geliştirmek amacıyla aldığı finansman kaynaklarını durdurmak için imkanlarımızı kullanmalıyız." diye konuştu.

Yorumlar