ABD elçiliğinden 'Zemzem' açıklaması

ABD'nin Adana Başkonsolosluğunda çalıştığı belirtilen iki Türk vatandaşı cadılar bayramı kutlamaları sırasında Zemzem ile dalga geçtikleri görüntüleri internet üzerinden paylaşmıştı. Görüntülerin sosyal medyada tepkilere neden olmasının ardından ABD Büyükelçiliği'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
ABD elçiliğinden 'Zemzem' açıklaması

Adana'da kaydedildiği belirtilen görüntülerde eline üzerinde Kabe fotoğrafı olan bir şişeyi alan genç kadın "Arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz. İzlediğiniz üzere sabahtan beri günahlara bulanmış vaziyetteyiz yalnız sanmayın ki günahlarınızdan kurtulacağınız bir yol yok. Bu içecek Mekke'den geliyor. Bunu içtikten sonra tüm günahlarınızdan arınıyorsunuz arkadaşlar. Bunu için, arının, sonra hayatınıza bakın" ifadelerini kullanmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından vatandaşlar duruma sert tepki göstermişti. Olayın ardından harekete geçen savcılık, iki kişi hakkında gözaltı kararı almıştı. 

Polis tarafından gözaltına alınan iki kişi sorgularının ardından serbest bırakılırken ABD'nin Ankara Büyükelçiği'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

"ABD HÜKÜMETİNİN GÖRÜŞLERİNİ TEMSİL ETMİYOR"

ABD Büyükelçiğinde yapılan açıklamada C.G. ve C.Y. adlı şahısların, dini inançlara saygısızlık niteliğindeki her türlü eyleminden derin üzüntü duyulduğu aktarıldı.

Konsolosluk çalışanı olan iki Türk vatandaşının yaptıklarının farkında olduklarını belirten büyükelçilik açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan iki çalışanımızın, hakaret ve saygısız unsurlar içerdiği gerekçesiyle eleştirilen kişisel bir sosyal medya paylaşımında yer aldıklarına ilişkin haberlerin farkındayız. Çalışanlarımızın, dini inançlara saygısızlık niteliğindeki her türlü eyleminden derin üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz.  Söz konusu video, tamamıyla kişisel amaçla çekilmiş olup, hiçbir şekilde ABD hükümetinin resmi görüşlerini temsil etmemektedir."

Yorumlar