ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye'ye minettarız

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi başarılı bir şekilde devam ederken, yardım talebinde bulunan ülkelerin yardımına koşma gayretleriyle tüm hızıyla sürüyor. Son olarak ABD'den gelen yardım talebi karşılıksız bırakılmayarak, gerekli malzemeler gönderildi.

ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye'ye minettarız - Sayfa 1

Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kullanılmak üzere ABD'ye gönderdiği tıbbi yardımları taşıyan askeri kargo uçağı bu ülkeye ulaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin ABD'ye gönderdiği tıbbi malzeme desteğini taşıyan askeri uçağın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak Türkiye'ye teşekkür etti. ''Bu cömert bağışı için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Amerikan halkı dostluğunuz, ortaklığınız ve desteğiniz için size minnettar" ifadelerini kullanan Pompeo, bu gibi kriz durumlarında NATO ülkelerinin bir arada durması gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye'ye minettarız - Sayfa 2

Bakan Pompeo, Twitter mesajında, "Kriz zamanlarında NATO müttefikleri bir arada durmalıdır. Salgının en kötü vurduğu bölgelerde Kovid-19 ile mücadelemize yardımcı olması amacıyla tıbbi kaynak ve koruyucu ekipman konusundaki cömert bağışı için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Amerikan halkı dostluğunuz, ortaklığınız ve desteğiniz için size minnettar." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin yardım eli, salgından etkilenen birçok ülkenin ardından Kovid-19 vaka sayısının 1 milyonu, ölü sayısının da 57 bini aştığı ABD'ye de uzandı.

ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye'ye minettarız - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, ABD'ye gönderilen tıbbi yardım malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait A400M tipi askeri kargo uçağı, ABD saatiyle 17.30 civarında (TSİ 00.30) başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'ne indi.

ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye'ye minettarız - Sayfa 4

Uçağı, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Philip Thomas Reeker karşıladı.