ABD Büyükelçisinin veda kokteyline kimse katılmadı

ABD Büyükelçisi John Bass'ın dün Ankara'da verdiği kokteyl davetine hükümet, siyaset, brokrasi ve asker dünyasından hiç kimse katılmadı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Büyükelçisinin veda kokteyline kimse katılmadı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile ABD arasında vize krizine neden olan Ankara Büyükelçisi John Bass, dün akşam elçilik binasında veda kokteyli verdi. Ancak kokteyle ne siyaset ne de bürokrasiden kimse katılmadı. Siyasi partilerden de kimsenin katılmadığı davetiyeye sadece hükümete muhalif birkaç isim katıldı. 

Büyükelçinin davetiye listesinin başında ise yine Cumhuriyet, Sözcü, Hürriyet, T24 gibi medya kuruluşlarının çalışanları vardı. ABD'nin şu ana kadarki en çok tartışılan hatta "İstenmeyen adam" ilan edilme noktasına gelmek üzere olan John Bass, Yeni Şafak, Sabah, Star gibi gazetelerden hiç kimseyi davet etmedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sırbistan'da dün yaptığı açıklamada hiç kimsenin büyükelçiye veda randevusu vermediğini, kimsenin de vermeyeceğini söylemişti. Bass veda ziyaretleri turuna geçen hafta başlamış, 2 Ekim'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 4 Ekim'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilmişti. Bu görüşmeler sırasında (1 Ekim'den bu yana) gözaltında bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, Bass'ın Yıldırım'a veda edişinden bir kaç saat sonra tutuklanmıştı. 

Yorumlar