ABD büyükelçisinin davetli listesi: Cumhuriyet, Sözcü, T24...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra üzerindeki şüphe bulutları hala dağılmayan ABD Büyükelçisi Bass, veda yemeğine Cumhuriyet, Sözcü, T24 ve Diken gibi basın kuruluşlarını davet etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD büyükelçisinin davetli listesi: Cumhuriyet, Sözcü, T24...

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, 15 Temmuz darbesinin arkasında olduğu iddia edilen Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz'le iletişim kurduğu iddiasıyla tutuklanan ABD İstanbul Konsolosluğu çalışanı M. T.’ye yönelik suçlamaların sağlam temellere dayanmadığını ve suçlamaları haklı çıkaracak deliller bulunduğuna inanmadığını söyledi. Türk hükümetinden bazı isimlerin "davayı mahkeme yerine basın üzerinden görmesinden" hayalkırıklığı duyduğunu ifade eden Bass, "Bu bana adaleti aramak yerine intikam peşinde koşmak gibi geliyor. Hükümetteki bazı isimlerin bu yolu izlemesi beni büyük hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Donald Trump tarafından Afganistan'a sürülen John Bass'ın toplantıya sadece Cumhuriyet, Sözcü, Diken, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Posta, T24 ve Vatan gazetesini davet etmesi ise dikkat çekti. 

Yorumlar