ABD Başkanı Trump: İran saldırısında hiçbir Amerikalı ölmedi

İran'ın Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD'nin Irak'ta bulunan askeri üslerini vurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Trump, saldırıda hiçbir Amerikalı'nın ölmediğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Trump: İran saldırısında hiçbir Amerikalı ölmedi

ABD Başkanı Donald Trump,  İran'ın Irak'ta bulunan ABD üslerine yönelik saldırısı sonrasında Twitter hesabından bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunacağını söylemişti.

SAAT 19.00'DA AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın saldırıları hakkında saat 19.00'da açıklama yaptı. Açıklamada, İran'ın düzenlediği misilleme saldırısında hiçbir Amerikalı'nın ölmediğini söyledi.

İran'ın ABD üslerine düzenlediği saldırı sonrasında ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı yaptı. 

"HER ŞEY YOLUNDA"

ABD üslerine yapılan saldırı sonrasında konuyla ilgili olarak sabah bir açıklama yapacağını belirten Trump, "Her şey yolunda." mesajını verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Trump, İran'dan fırlatılan füzelerin Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldığını doğrularken, zayiat ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Açıklamasında "Şu ana kadar her şey yolunda." diyen Trump, ABD'nin dünyadaki en güçlü ve donanımlı ordu sahip olduğunu hatırlattı.

ABD UÇAKLARININ BÖLGEDEKİ UÇUŞLARI DURDURULDU

ABD Federal Havacılık İdaresi, tarafından yapılan açıklama ile ABD uçaklarının İran, Irak, İran Körfezi ve Umman Körfezi bölgelerindeki uçuşlarını "acil durum" sebebiyle geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

ABD ile İran arasında artan gerilim ve İran'ın son füze saldırıları dolayısıyla söz konusu bölgedeki sivil havacılık faaliyetlerinin tehlikeli bir boyuta taşınabileceğine atıfta bulunan kurum, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

"İNTİKAM OPERASYONU"

ABD üslerine saldırıyı gerçekleştiren İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ise saldırının İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamı için yapıldığı vurgulandı. "İntikam operasyonu" adı verilen saldırı kapsamında ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.

PENTAGON: HASAR DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILIYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada İran’ın, ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediği belirtildi. Pentagon saldırıların ardından ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Yorumlar