ABD Akdeniz'deki gerilimi düşürmek yerine daha kızıştırıyor

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldıran ABD, Türkiye'nin sert tepkisi üzerine aldığı kararın arkasında durduğunu açıkladı. Öte yandan Yunan Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde Meis adasını ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol
ABD Akdeniz'de gerilimi daha da arttırıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, son dönemde gerilimin arttığı Doğu Akdeniz'de tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Doğu Akdeniz konusunda ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tüm tarafları Doğu Akdeniz'de "geri çekilmeye" ve diplomatik çözümler aramaya çağırdı.

Pompeo, Rum Kesimine uygulanan silah ambargosunun 33 yıl sonra kaldırmasına ilişkin ise "doğru bir karar" ifadesini kullandı.

Pompeo, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir karardı. Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Herkesten bölgedeki gerginliği düşürmelerini istiyoruz" dedi.

TARTIŞMALI ADADA SON DURUM

Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de gerilimi artıracak yeni bir hamle geldi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Meis Adası'nın kurtuluşunun 77. yıldönümü olan 13 Eylül tarihinde adayı ziyaret edecek.Türkiye ve Avrupa Birliği'nin (AB) diyalog çağrılarına uymayarak Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltecek yeni bir hamle geldi. Yunan Ekathimerini'nin geçtiği habere göre; Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou 13 Eylül tarihinde Meis Adası'nı ziyaret edecek. Ekathimerini, Sakellaropoulou'nun Meis'e yapacağı ziyaretin tarihinin, adanın kurutuluşunun 77. yıldönümüne denk geldiğini aktardı.

TRT WORLD ADA'DAKİ ASKERİ FAALİYETLERİ GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan TRT World, Meis Adası'nın karşısında yer alan Antalya'nın Kaş ilçesine kurduğu özel kameralarla, Yunan Ordusu'nun adadaki askeri faaliyetlerini kayıt altına aldı.

SAAT SATAN AFRİKALI GENCE SAHİP ÇIKAN VATANDAŞ ZABITAYI DARP ETTİ

 

abd

Yorumlar