Abbas, Netanyahu ile telefonda görüştü

RAMALLAH (AA) – Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mescid-i Aksa'da bu sabah yaşanan olay üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda...

Google Haberlere Abone ol
Abbas, Netanyahu ile telefonda görüştü

RAMALLAH (AA) – Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mescid-i Aksa'da bu sabah yaşanan olay üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Abbas, Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Aksa'da yaşanan olayı kınadı ve başta ibadet yerleri olmak üzere hangi yönden gelirse gelsin tüm şiddet olaylarına karşı olduğunu ifade etti

Netanyahu'dan, "kapatılan Mescid-i Aksa'nın yeniden açılmasını" isteyen Abbas, "Aksa'nın kapatılmasının bazı çevrelerce istismar edilebileceği" uyarısında bulundu.

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun da Abbas'a başta Mescid-i Aksa’da olmak üzere diğer kutsal alanlarda herhangi bir statü değişikliğinin yapılmayacağını söylediği kaydedildi. Netanyahu'nun taraflardan sakin olmalarını talep ettiği belirtildi.

- Abbas, Ürdünlü yetkililerle görüştü

Bu arada Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Ürdünlü yetkililerle de telefonda görüştüğü belirtildi.

Abbas'ın Ürdün makamları ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, Mescid-i Aksa'nın yeniden açılması için İsrail'e baskı yapmaları talebinde bulunduğu kaydedildi.

İsrail polisi, sabah saatlerinde silahlı saldırıda bulunan 2 Filistinlinin Mescid-i Aksa'nın giriş kapısında, bir Filistinlinin de Aksa'nın avlusunda öldürüldüğünü, yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiklerini açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün bugün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği ifade edilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları giriş çıkışlara kapattı. Çok sayıda İsrail polisinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin semalarında polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi. Şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştıran İsrail polisi, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurdu.

Yorumlar