Abbas Hariri ile görüştü

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Lübnan başbakanlığı görevinden geçen cumartesi istifa eden Saad Hariri'nin telefonda görüştüğü bildirildi.Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas...

Google Haberlere Abone ol
Abbas Hariri ile görüştü

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Lübnan başbakanlığı görevinden geçen cumartesi istifa eden Saad Hariri'nin telefonda görüştüğü bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Hariri arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Lübnan ve Filistin’deki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Forumu’na katılan Filistin Devlet Başkanı Abbas, dün sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan’a resmi bir ziyarette bulunmuştu.

Abbas, ziyaretini bugün tamamlayarak ülkeye döndü.

İran lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti’yi geçen cuma Beyrut’ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Riyad’a geçen Hariri, burada katıldığı bir televizyon programında başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa açıklamasında Hizbullah ve İran’ı suçlayan Hariri’nin bu kararı ülke yönetiminde Hizbullah ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn ittifakının etkisini kıramamasına bağlanıyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ise yaptığı açıklamada Hariri’nin Suudi Arabistan'da gözaltında olduğunu ileri sürmüştü.

Yorumlar