Abbas: Birlik olmadan Filistin'de devlet olmaz

Filistin Ulusal Uzlaşı hükümetinin Gazze'de yönetimi devralması Filistin için büyük bir umut kaynağı oldu

Google Haberlere Abone ol
Abbas: Birlik olmadan Filistin'de devlet olmaz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ulusal birlik sağlanmadan Filistin'de devlet kurulamayacağını belirtti.

Abbas, Ramallah'taki Başkanlık binasında düzenlenen Fetih Hareketi Merkezi Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, "Birlik bizim için yüce bir hedef. Ona büyük umutlar bağladık. Çünkü birlik olmadan Filistin'de devlet olmaz. İnşallah ulusal birlik kurulur ve bu şekilde Filistin devleti kurulur. Allah'tan görevimizin başarılı olmasını diliyorum." dedi.

"Komite toplantısında, Hamas'ın Gazze'deki İdari Komite'yi feshetmesinin ardından uzlaşının gidişatı, uzlaşı hükümetinin çalışmaları, seçimler gibi önemli bazı konular ele alınacak." diyen Abbas, "Artık ulusal birlik hakkında konuşmamızın önü açık." ifadesini kullandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de gelecek hafta Hamas ve Fetih arasında yapılacak toplantıya da değinen Abbas, şunları söyledi:

"Bu toplantı, bir temel olacak. Hükümetin kurulması konusundaki ayrıntılar ve gelecek adımlar ele alınacak. Bu da çaba, yorgunluk ve iyi niyet gerektiriyor. İyi niyetin herkeste olmasını temenni ediyorum."

Gazze'de 2007'den bu yana kontrolü elinde bulunduran Hamas ile Ramallah'taki Filistin yönetimi arasındaki siyasi uzlaşı arayışları çerçevesinde Hamas, 17 Eylül'de yaptığı açıklamayla Gazze'deki İdari Komite'yi feshetmişti.

Filistin yönetimi de hükümet toplantısını salı günü Gazze'de düzenlemiş, buradaki bakanlıklar görevlerini uzlaşı hükümetine devretmeye başlamıştı.

Yorumlar