Aba güreşinde hakemlere video desteği

- Hatay'da 2 Eylül'de gerçekleştirilecek 9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası'nda hakemlerin elektronik sistemlerden faydalanacağı bildirildi - Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek: - "Bu sistemler bilgisayar ve kamera kayıtlarından oluşacak. Bu kayıtlar sayesinde itirazları, disiplinsizliği ve kaçak güreşip kurayla maç kazanmayı önleyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Aba güreşinde hakemlere video desteği

HATAY (AA) - Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, bu yıl Hatay'da 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası'nda hakemlerin video destekli elektronik sistemlerden yararlanacağını bildirdi.

Öztek, yaptığı yazılı açıklamada, aba güreşinin Türkiye sınırlarını aştığını, Asya ve Avrupa ülkelerinde de sevildiğini belirterek, Hatay'ın da bu spora önemli katkılar veren bir kent olduğunu belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi'nde 2 Eylül'de gerçekleştirilecek 9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası'na Azerbaycan'dan Yunanistan'a, Pakistan'dan Rusya'ya kadar 45 ülkeden çok sayıda sporcuyu davet ettiklerini aktaran Öztek, turnuvada oluşabilecek hakem hatalarını ortadan kaldırmak için özel çalışma yaptıklarını kaydetti.

Öztek, bu yıl elektronik sistemden yararlanacaklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Er meydanında güreş tutan hiçbir sporcunun hakkının yenmemesi için bu sene hakemlerimiz elektronik sistemlerden faydalanacak. Bu sistemler bilgisayar ve kamera kayıtlarından oluşacak. Bu kayıtlar sayesinde itirazları, disiplinsizliği ve kaçak güreşip kurayla maç kazanmayı önleyeceğiz. Seyir zevki yüksek bir turnuvaya hayata geçirmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hakemlerimize seminerler de verdik."

Aba güreşi sporunun 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu anımsatan Öztek, bu sporun tanıtımına verdiği katkılardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a teşekkür etti.


Yorumlar