AB ülkelerine terörle mücadelede dayanışma çağrısı

- TAVAK Başkanı Şen, AB ülkelerinin liderlerine geçen yıl Paris’teki terör eylemine karşı gösterdikleri dayanışmayı İstanbul’da da göstermeleri çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
AB ülkelerine terörle mücadelede dayanışma çağrısı

ANKARA (AA) - Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Avrupa Birliğinin (AB) 28 ülkesinin önde gelen liderlerine geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris’teki terör eylemi sonrası gösterdikleri dayanışmayı İstanbul’da da göstermeleri çağrısında bulundu.

Şen, İstanbul Beşiktaş'ta önceki gün meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Paris'te geçen yıl ocak ayında yaşanan ve 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Terörle mücadele konusunda yalnız telefonla iletişime geçmek veya mesaj göndermenin yeterli olmayacağını belirten Faruk Şen, Avrupa Parlamentosunun grup başkanları ve AB’nin dışişleri bakanlarının da gelecek günlerde İstanbul’a gelerek bir dayanışma yürüyüşü yapması gerektiğinin altını çizdi.

"Türkiye, eğer Avrupa’nın bir parçası olarak görülüyorsa, Avrupa ülkelerinden bunu beklemek hakkıdır." ifadelerini kullanan Şen, bu konuda AB ülkelerinde yaşayan 5 milyon 600 bin Türk kökenli göçmene de çağrı yaptı. Faruk Şen, tüm sivil toplum kuruluşlarının Avrupa’da baskı grubu oluşturarak bu eylemin gerçeklemesine destek vermeleri gerektiğini kaydetti.

Yorumlar