AB-Nijerya geri kabul anlaşması görüşmeleri başladı

- AB, sığınmacı sayısını azaltmak için Nijerya’yla geri kabul anlaşması görüşmelerine başlandığını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
AB-Nijerya geri kabul anlaşması görüşmeleri başladı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), sığınmacı sayısını azaltmak için Nijerya’yla geri kabul anlaşması görüşmelerine başladı.

AB Komisyonu, "düzensiz göçmenleri" önlenmek için, Nijerya ile geri kabul anlaşması görüşmelerine başlandığını açıkladı.

Komisyonun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, geri kabul anlaşması görüşmeleri ile ilgili, "Nijerya, AB’nin Afrika’dan göçü kapsayıcı bir şekilde idare edebilmesi için stratejik bir ortak. Ortaklığımızın bir öğesi de geri kabul ve iade konuları." değerlendirmesinde bulundu.

AB ile Nijerya arasında geri kabul anlaşması yapılması durumunda, özellikle ekonomik gerekçeli göçmenleri AB, bu ülkeye kolaylıkla geri gönderebilecek. AB, bu ve benzer anlaşmanın yapılabilmesi karşılığında ticari ilişkileri geliştirmeyi ve yatırımları arttırmayı öneriyor.

Afrika kıtasının yaklaşık 190 milyonluk nüfusuyla en kalabalık ülkesi olan Nijerya'dan her yıl çok sayıda göçmen AB ülkelerine gidiyor.

AB, geçtiğimiz günlerde de Tunus ile vize kolaylaştırma ve geri kabul anlaşması müzakerelerine başlama kararı almıştı.

Avrupa Birliği, özellikle Türkiye-AB sığınmacı mutabakatının başarısı üzerine diğer ülkelerle de benzer anlaşmalar yapmayı planlamıştı.


Yorumlar