AB, Ekvator'la ticaret anlaşması imzaladı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Güney Amerika ülkesi Ekvator'la ticaret anlaşması imzaladı. AB'nin Kolombiya ve Peru'yla yaptığı ticaret anlaşmasına...

Google Haberlere Abone ol
AB, Ekvator'la ticaret anlaşması imzaladı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Güney Amerika ülkesi Ekvator'la ticaret anlaşması imzaladı.

AB'nin Kolombiya ve Peru'yla yaptığı ticaret anlaşmasına Ekvator'un katılımına yönelik imza töreni, AB Konseyi'nde gerçekleştirildi.

Anlaşmayı, AB Dönem Başkanı, Slovakya Ekonomi Bakanı Peter Ziga, Ekvator Başkan Yardımcısı Jorge Glas, Kolombiya Büyükelçisi Rodrigo Rivera, Peru Büyüykelçisi Cristina Ronquillo De Blödorn imzaladı.

Anlaşmayla, AB’nin daha önce Kolombiya ve Peru ile 2012 yılında yapmış olduğu ticaret anlaşmasına Ekvator’un da katılması sağlanacak. Ticaret anlaşması, Avrupa Parlamentosunun onayının ardından 1 Ocak itibarıyla geçici olarak uygulanmaya başlanacak.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle, AB tarafı Ekvator'a uyguladığı gümrük kesintilerinin yüzde 95'ini kaldıracak. Ekvator ise AB ürünlerine uyguladığı gümrük vergilerini gelecek 17 yılda kademeli olarak kaldıracak.

AB, "asimetrik" olarak adlandırdığı benzeri ticaret anlaşmalarını bazı ülkelerin kalkınmalarını desteklemek için yapıyor.

Yorumlar