AB Assange'ı iade ediyor, gözler aynı durumdaki Can Dündar'da

Avrupa'nın "demokrasi beşiği" İngiltere, devletin gizli belgelerini yayınladığı gerekçesiyle ABD tarafından iadesi istenen Assange'ı iade etmeyi kabul etti. Karar sonrasında dikkatler aynı durumda bulunan ve Türkiye'de aynı suçtan aranan Can Dündar'ın durumuna çevrildi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Can Dündar konusunda da benzer adım atıp atmayacakları merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
AB Assange'ı iade ediyor, gözler aynı durumdaki Can Dündar'da

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iadesini öngören kararı imzaladı. Karardan sonra gözler bir kez daha Türkiye'de aynı suçtan aranırken Avrupa Birliği ülkelerine sığınan Can Dündar'ın durumuna çevrildi. Avrupa Birliği'nin ilgili ülkelerinin Can Dündar7ı da Türkiye'ye iade edip etmeyecekleri merak ediliyor.

BBC Radyo'da bir programı katılan Javid, "Öncelikle polisin onu tutuklamasından ve şu anda parmaklıklar arkasında olmasından memnunum. Çünkü İngiltere yasalarını ihlal etti. ABD'den bir iade talebi vardı ve yarın ki mahkemeden önce iade talebini imzalayıp onayladım" ifadelerini kullandı.

Yarın ki mahkemede, ABD'nin Assange'a yönelik tüm suçlamaları detaylandırması bekleniyor. ABD Adalet Bakanlığı, Julian Assange'ın casusluk yasası altında yargılanacağını duyurmuştu. Ulusal savunma bilgilerini yasa dışı bir şekilde ele geçirmekle suçlanan Assange, suçlu bulunması halinde 175 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

İngiltere İçişleri Bakanı'nın onay verdiği Assange'ın iadesiyle ilgili son kararı Londra Mahkemesi verecek.

Yorumlar

Ihsan ALMANYA AJANINI VERİRMİ