AA'nın "Yılın fotoğrafları" yarışması

- Edirne Valisi Özdemir: "15 Temmuz olayı dünyada bir çağın açıldığı ve bir çağın kapandığı bir tarihtir, onun için dünya tarihi açısından da dünyanın demokratikleşmesi ve dünyadaki terörizmin engellenmesi açısından da bundan sonra çok önemli bir tarih olarak değerlendiriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AA'nın "Yılın fotoğrafları" yarışması

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Oylama hakkında AA Edirne Bölge Müdürü Salih Baran'dan bilgi alan Özdemir, fotoğrafları inceledi.

Vali Özdemir, fotoğraf seçkisinden, haber kategorisinde yer alan Elif Öztürk tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine karşı Kısıklı'daki Millet Parkı'nda toplanan vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelişlerinin görüntülendiği "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafı beğendi.

Yaşam kategorisinden de Sergen Sezgin'e ait "Bursa'da Ramazan" adlı fotoğrafı seçen Günay Özdemir, spor kategorisinde de Kenan Sofuoğlu'nun Dünya Süpersport Şampiyonası'nın 11'inci ayağındaki zaferini oğlu Mahir ile paylaştığı anı aktaran Burak Akbulut imzalı fotoğrafı oyladı.

Vali Özdemir, tüm fotoğrafların güzel olduğunu, ancak "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafın çok anlamlı olduğunu söyledi.

Milletin demokrasiden yana, darbe karşıtı tavrıyla kalkışmanın başladığı yerde bitişini anlatan fotoğrafı "yalnızca bir anın fotoğraflanmasından öte değerli bir anın görüntülenmesi" olarak değerlendiren Vali Özdemir, şunları kaydetti:

"15 Temmuz olayı dünyada bir çağın açıldığı ve bir çağın kapandığı bir tarihtir, onun için dünya tarihi açısından da dünyanın demokratikleşmesi ve dünyadaki terörizmin engellenmesi açısından da bundan sonra çok önemli bir tarih olarak değerlendiriyoruz. Eski Boğaziçi Köprüsü olarak bildiğimiz köprü, kalkışmanın başladığı ve kalkışmanın bitirildiği yer olarak yine en önemli merkezlerden birisi olduğu için burası önemlidir. Bir kalkışma nereden başladıysa orada bitirilmiştir. Bu bir çağın açılması ve kapatılması olayı gibi önemli bir olaydır.

İstanbul'un fethi nasıl bir çağı açıp bir çağı kapattıysa, Boğaziçi'ndeki o demokrasiden yana duruş bir çağın açılması bir çağın kapanması ve sonunda da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak isminin değişmesidir. Burası gelecek dönemlerde bir çağın açıldığı ve bir çağın kapandığı mekan olarak değerlendirilecektir."

Günay Özdemir, Türk halkının 15 Temmuz'da sadece Türkiye'nin değil, dünyanın geleceğini kurtararak değiştirdiğini de kaydetti.

Yorumlar