AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

- Elazığ Valisi Kaldırım, oylamada 3 fotoğraf için oy verdi

Google Haberlere Abone ol
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, seçtiği 3 fotoğraf için oy kullandı.

AA Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin, makamında ziyaret ettiği Kaldırım'a, Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından yurt içi ve yurt dışında çekilmiş fotoğraflardan oluşan seçki hakkında bilgi verdi.

"Haber" kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Vali Kaldırım, Kayhan Özer'in çektiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde Boşnak Milli Konseyi'ni ziyareti sırasında konsey binasına gelişinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan kız çocuğuyla çektirdiği fotoğrafa oy verdi.

"Yaşam" kategorisinde Fikret Delal'ın objektifine yansıyan Rize'de yaşayan iki kadının 120 metre uzunluğunda ilkel teleferikle her gün evlerine gitmelerini konu alan fotoğraf ile "spor" kategorisinde Abdullah Coşkun tarafından çekilen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa Şampiyonası Finalinde Türkiye Ampute Milli Takımı'nın İngiltere Ampute Milli Takımı'nı mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olmasının ardından millilerin yaşadığı sevinci konu alan fotoğrafı seçti.

Çetin Oktay Kaldırım, fotoğrafların hepsinin birbirinden güzel ve değerli çalışmalar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın yurt dışında ağlayan kızımızın kendisine sarılması fotoğrafı hem Cumhurbaşkanımıza hem de ülkemize yurt dışında, İslam dünyasında ve gönül coğrafyamızda gösterilen müthiş teveccühü yansıtması açısından çok önemli, çok iyi yakalanmış bir an, o açıdan onu tercih ettim.

Karadeniz'de bizim 'varangel' dediğimiz ilkel teleferik diyebileceğimiz sisteme kadınlarımız binerek orada güzel bir poz vermişler, bir Karadenizli olarak onu tercih ettim, çok hoşuma gitti. Bir de Ampute Milli Takımımız şampiyon oldu ve gerçekten son yıllarda toplumun dezavantajları gruplarına, engellilere dönük müthiş bir açılım ve destekler var. Onlar da artık toplumda yer almaya ve bütün alanlarda başarılı olmaya başladılar. Bunun en güzel örneği de milli takım düzeyinde göstermiş oldukları başarıydı, o açıdan kendilerine bir şükran ifadesi olarak bu konu ile alakalı fotoğrafı tercih ettim."

Erdem Gültekin de Vali Kaldırım'a gösterdiği ilgi için teşekkür etti.

Yorumlar