AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

- Erzurum'da, bir grup öğrenci ve öğretmen Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Google Haberlere Abone ol
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir grup öğrenci ve öğretmen, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Yakutiye ilçesindeki 50.Yıl Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve yetkilileri, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğraflardan oluşan oylamaya katılarak, "haber", "spor" ve yaşam kategorilerindeki fotoğraflara oy verdi.

Okulun 7. sınıf öğrencisi Sılanur Atay, haber kategorisinde Mostafa Alkharouf'un çektiği "Sokakta yatsı namazı" fotoğrafına oy vererek, "Çok duygulandım. Mescid-i Aksa'nın kapısında işgalci askerlere rağmen Filistinli Müslümanlar'ın namaz kılması beni çok duygulandırdı. "dedi.

Altay, yine haber kategorisinden Elif Öztürk'ün çektiği "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" fotoğrafını beğendiğini belirterek, "Bu fotoğraf bana 15 Temmuz darbe gecesini anımsattı." dedi.

Okulun 5-A sınıf öğrencisi Yunus Emre Yıldırım da haber kategorisinden Özkan Bilgin'in çektiği "Mehmetçik'in bayram namazı" fotoğrafını seçtiğini vurgulayarak, "Fotoğrafta askerler komutanlarının arkasında namaz kılıyorlar. Bu fotoğrafı çok beğendim. Oyumu ona verdim." diye konuştu.

Oylamaya katılan okul müdürü Selami Topaloğlu da AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması etkinliğinin çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, haber kategorisinden Murat Kula'nın çektiği "Genelkurmay çatı davası" fotoğrafını seçtiğini aktardı.

Olayların fotoğraflaştırılarak insanlara kalıcı şekilde anlatılmasının çok değerli etkinlik olduğuna işaret eden Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız fotoğrafların hepsini ayrı ayrı inceleme fırsatı buldu. AA'nın fotoğraflarının hepsinde ayrı ayrı anlam var. 15 Temmuz'un çocuklarımıza tam anlamıyla anlatılması gerekiyor. Yapılan oylamada da çocuklarımız ağırlıklı olarak 15 Temmuz'la alakalı oy verdiler. Okul yönetimi olarak öğrencilerimize 15 Temmuz'u unutturmamak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz."

Okuldaki diğer çocuklar da 3 ayrı kategorideki fotoğrafları inceleyerek, beğendikleri fotoğrafları oy verdi.

Yorumlar