AA Finans Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

- AA Finans Beklenti Anketine göre ekonomistler 15 Temmuz darbe girişimi ve Brexit kararının etkisinde geçen üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisinin yüzde 0,15 daralmasını bekliyor

Google Haberlere Abone ol
AA Finans Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - AA Finans Büyüme Beklenti Anketine katılan ekonomistler, 15 Temmuz darbe girişimi ve Brexit kararının etkisinde geçen üçüncü çeyrekte Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yüzde 0,15 azalmasını bekliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ile Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) kararı başta olmak üzere küresel piyasalardaki dalgalanmanın yoğun olduğu üçüncü çeyreğe ilişkin AA Finans Büyüme Beklenti Anketi, 17 ekonomistin katılımı ile sonuçlandı.

Ekonomistlerin yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması yüzde eksi 0,15 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin üçüncü çeyrek büyüme beklentileri en yüksek yüzde 2,70 ve en düşük ise yüzde eksi 1,50 aralığında yer aldı.

Ankete katılan ekonomistlerin 5'i üçüncü çeyrekte büyümenin artacağını, 12'si ise daralma olabileceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin 2016 yılı büyüme beklentilerinin ortalaması ise 2,67 oldu. Ekonomistlerin 2016 yılı büyüme beklentisi en yüksek 3,60 ve en düşük yüzde 2,10 seviyesinde kaldı.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 ve ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüdü.

GSYH verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 12 Aralık Pazartesi saat 10.00'da açıklanacak.

Yorumlar