A101 açılımı nedir? A101 personel alımı, maaş ne kadar, çalışma şartları nasıl, iş başvurusu nereden yapılır?

A101 personel alım, maaş miktarı, çalışma şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı konusu da merak ediliyor. Türkiye'nin en büyük zincir mağazası olan A101'de 10 binden fazla insan istihdam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
A101 açılımı nedir? A101 personel alımı, maaş

A101 açılımının ne anlama geldiği sürekli merak edilir. A101 personel alım, maaş miktarı, çalışma şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı konusu da merak ediliyor. Türkiye'nin en büyük zincir mağazası olan A101'de 10 binden fazla insan istihdam ediliyor. Zira 8 bin mağazası bulunan zincirde her mağazada en az 3 kişi çalıştığı varsayılırsa ortalama 24 bin kişinin çalıştığı anlamına gelir. Peki A101'de çalışmak isteyenler ne yapmalı, nerye başvurmalı? Tüm bu soruların detaylı cevapları haberimizde. Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor. A101'de çalışma saatleri günlük 8 saattir. Verilen ücretler ise asgari ücretin biraz daha üzerinde.

Öcnelikle şuradan başlamak lazım. A101 personel alıyor mu? Bu sorunun cevabı net olarak "Evet". Çünkü A101 sürekli bir şekilde personel alımı yapan bir şirket. Personel alımları öyle büyük devlet kuruluşları gibi bir anda 100 kişi ya da 1000 kişi şeklinde yapılmıyor. Mağazalara ve şubelere göre değişen ihtiyaçlar ortaya çıktıkça personel alımları yapılıyor. Bu bezen birer kişi olur, bazen üçer kişi... sayı değişebilir. Halihazırda on binlerce çalışanı olan A101, 2018’de de yeni açacağı şubelerle birlikte bu sayıyı katlayarak artıracaktır. Peki A101'in açılımı nedir, ne anlama geliyor? A101 personel alımları ne zaman, personel alımı yapılıyor mu? A101 maaşları 2018 ne kadar, çalışma şartları nasıl? A101'de çalışmak isteyen bir kişi nereye başvuru yapmaldır? İşte tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik. 

A101'İN AÇILIMI VE ANLAMI NEDİR?

Hemen hemen artık her mahallede karşımıza çıkan A101 açılımı ya da ne anlama geldiği konusu çok merak ediliyor. A101'ün açılımı, "Açılış 101"dir. Bu da BİM'den ayrılan ortakların yeni bir market zincirini açmaya karar verdiklerinde ilk gün 101 şube açmış olmalarından kaynaklanan bir isimdir. A101'in açılışının temel sebebi BİM'den daha uygun fiyata, daha çok çeşit ürünü bir arada bulundurarak satmak.

A101 anlamı konusunda A101 marketler zinciri hissedarı Aziz Zapsu ismin nereden geldiğini ise şöyle anlattığı iddia edilir: “A. 101 hiçbir anlama gelmiyor. Ali Taran’a sürekli, ‘Bize isim, logo, slogan bul diyoruz’ diyoruz, üç-beş gün sonra bir bakıyoruz o İsimleri başkası kullanıyor. Bir gün bana e-posta atmış, Z747, A447 gibi bir şeyler yazıyor. ‘Ne diyorsun sen kardeşim’ dedim. ‘Al sana marka, seç seç beğen, beğenmiyorsan kendin yap. Ama bunların alınmış olma ihtimali yok’ dedi. Sonra şirket çalışanlarına sorduk, biri A.101 olsun’ dedi, öyle kaldı.

A101 PERSONEL ALIYOR MU, 2018 ÇALIŞMA ŞARTLARI?

A101 yılın 365 günü personel alımı yapabilen bir şirkettir. Diğer şirketler gibi toplu şekilde bir ya da iki kez personel alan bir kuruluş değildir. Alınacak personel ihtiyaca göre belirlenir ve bir hafta içinde istihdam edilir. Peki çalışma şartları nasıl?

A101 'de günlük çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.

A101 'DE TATİL VE MESAİ SAATLERİ NASIL?

A101 'de haftada bir gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız vardır. 

Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olabilir. Bu fazla çalışmalar için bir ücret ödenemez/denkleştirme yapılması söz konusu olabilir. 

Resmi tatillerde çalışmanız halinde mesai ödenir.

A101 MAAŞ NE KADAR - 2018

Asgari ücretin artması ile maaşlarda bir miktar artış oldu. A101'de personel daha doğrusu yeni başlayan her işçi Asgari ücretten %10 daha fazla bir maaş işe çalıştırılmaktadır. Buna ek olarak envanter ve satış primi de uygulanmaktadır firmada. Bu primden gelen rakamlar maaşınızın %15-20'si kadar olabilmektedir. Yemek ücretleri firma tarafından karşılanmaktadır. Firmanın hiç bir mağazasında servis imkanı yoktur.

Personel - 1.700-1.800 TL

Mağaza Müdür Yardımcısı - 1.950-2.500 TL

Mağaza Müdür - 2.250-3.000 TL

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Prim + Yemek Ücreti şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

A101'E İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

A101'e 3 şekil de iş başvurusu yapabilirsiniz. İnternet üzerinden, herhangi bir satış mağazasından ve genel müdürlüklerden.

A101 İnternet Üzerinden Başvuru: İnternet üzerinden başvurunuzu,kariyer.net vb. gibi sitelerden yapabileceğiniz gibi,A101'in resmi web sayfası olan a101.com.tr adresinden de yapabilirsiniz. Ortalama 5 iş günü için de size geri dönüş sağlanacaktır.

A101 Genel Merkez'den Başvuru: A101lojistik ve insan kaynaklarının olduğu genel merkez diye tabir edilen, yapıdan iş başvurusu yapabilirsiniz. Genel de bu başvuruda insan kaynakları ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

A101 Mağazalardan Başvuru: Üç başvuru şekli için de tavsiye edilen başvuru şekli budur. Zira herhangi bir satış mağazasından, rahatlıkla iş başvurunuzu yapabilirsiniz. Genel de size doldurmanız için başvuru formu verilir, bu formu doldurduktan sonra mağaza sorumlusuna bırakırsınız. Mağaza sorumlusu bu formu bölge sorumlusu, yani bir üst yöneticisine verir ve değerlendirmesini bekler. Nitekim bölge sorumlusu sizin ile görüşür ve işe uygun olup olmadığınıza karar verir. Bu işlemler yaklaşık bir hafta kadar sürebilmektedir.

A101 İŞE ALIMDA İSTENİLEN EVRAKLAR

A101 de her şirkette olduğu gibi işe alımlarda bazı evrakları talep edebilir. İş başı yapmadan önce insan kaynaklarının sizden istediği evraklar, bir çok firmanın işe alımın da istediği evraklar ile aynıdır. Bu evrakların birçoğunu e Devlet Kapısı üzerinden temin etmek mümkün. Sağlık Raporu dışında. Sağlık raporunu da en yakın sağlık kuruluşundan temin etmeniz mümkündür. Sağlık raporlarının 2018 yılı özel tıp merkezlerindeki ücreti 60 TL olarak belirlenmişti. İşte o evraklar: 

Sağlık Raporu
Kimlik Fotokopisi
4 Adet vesikalık fotoğraf
Temiz Kağıdı
İkametgah
Diploma fotokopisi

Zaman zaman farklı belgeler istenilse de, başlıca bu evraklar istenilmektedir.

A101’DE STAJ YAPILIYOR MU, YAPILIYORSA ŞARTLARI NELERDİR?

• Meslek okulları ya da üniversitelerde öğrenci olmak (Staj başvuru döneminde ilgili bölümler bildirilmektedir)
• Okullarından zorunlu staj olduğunu gösteren belgenin sunulması
• Sosyal güvenlik yasaları kapsamın 5510 sayılı yasaya göre öğrencilerin sigortalarının okulları tarafından yapılması gerekmektedir.
• Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamak
• Büyük illerdeki merkez mağazalarında staj yapabilmek için mağazanın sorumlu müdürü ile iletişime geçilmesi bazı durumlarda istenmektedir.
A101’e staj başvurusu yapmak için a101.com.tr üzerindeki kariyer bölümünden başvurularını yapabilirler. Başvurular sadece web sitesi üzerindeki başvuru formu ile yapılmaktadır ve başvuru sırasında öğrencilerin özgeçmişlerini göndermeleri istenmektedir. Stajlar genelde merkez müdürlüklerinin muhasebe bölümlerinde yapılmaktadır.

Yorumlar

Coskun B SİNİFİ SRC 2 VE SRC 4 PİSKO TEKNİK BELGEM MEVCUT ACİL SERVİS İŞİ ARIYORUM
erkan tan Çalışmak istiyorum
Turhan mum Iş başvurusu yapmak istiyorum yapamıyorum
Ercanaltun