A Milli Erkek Voleybol Takımı, Portekiz'e gitti

- Milliler, FIVB Dünya Ligi Dörtlü Finalleri'nde mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Portekiz'e gitti

ANKARA (AA) - A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Dünya Ligi Dörtlü Finalleri'ne katılmak üzere Portekiz'e gitti.

Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamada, ilk kez mücadele ettiği FIVB Dünya Ligi 2. grupta oynadığı 9 karşılaşmanın 8'inden galip ayrılan millilerin, 9-10 Temmuz tarihlerinde organize edilecek finallerde Portekiz, Kanada ve Hollanda ile mücadele edeceği belirtildi. Dörtlü finalde şampiyonluğa ulaşacak takım, gelecek yıl FIVB Dünya Ligi 1. Grup'ta mücadele etmeye hak kazanacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini, kendileri açısından çok önemli 3 haftalık periyodu geride bıraktıklarını belirterek, "Oyun sistemimize sadık kaldık. Zamanla sahada kendimize olan güvenimiz de arttı. Dönem dönem set ya da maç içinde geri düşsek bile takımımız inancını kaybetmedi." ifadelerini kullandı.

Takımın geri düştüğü bölümlerde bile aynı seviyede mücadele ettiğinin altını çizen Zanini, "Beş sayı geriye ya da setlerde 2-0 mağlup duruma düşseniz bile aynı seviyede mücadeleyi sürdürebilmek bir takım için önemli bir göstergedir. Mısır'da 2-0 geriden gelerek iki maç kazandık. Bu galibiyetler finallere gelmemiz için anahtar olurken, takımın da inancını artırdı. Maçlar ve haftalar ilerledikçe performansımız yükseldi." değerlendirmesinde bulundu.

Yarı finaldeki rakipleri Kanada'nın etkileyici bir performans sergileyerek bu noktaya geldiğini vurgulayan Zanini, "Dünya sıralamasında da oldukça iyi bir yere sahipler. Biz ise ikinci gruptaki takımlar arasında dünya sıralamasında en altta bulunan ekibiz. Üçüncü kez Dünya Ligi'nde yer alıyoruz. Kanada sahaya favori olarak çıkacak ama biz de çok iyi voleybol oynuyoruz. Onlarla mücadele edebileceğimize ve sahada onlar için problem yaratacağımıza inancımız tam. Portekiz’de oynanacak yarı finaller ve sonrasında her şey olabilir." yorumunu yaptı.

9 maçlık sürede gösterdiklerdi performans nedeniyle oyuncularına teşekkür eden Zanini, şunları kaydetti:

"Dünya Ligi gibi bir turnuvada tüm oyuncuların katkı vermesi çok önemlidir. Çünkü sadece bir ya da iki oyuncu bir setin veya bir maçın gidişatını değiştirebilir. Sonuç olarak turnuvanın seyri de bu şekilde belirlenir. Bizim için de bu gerçekleşti. Sahaya çıkan her oyuncu hedefimize ulaşmamız için elinden geleni yaptı. Sadece 7 oyuncuyla Dünya Ligi’nde başarılı olmanız imkansızdır. Mücadeleci olabilmeniz için kadronuzdaki sporcuların tamamından aynı seviyede verim almanız gerekir. Bizim takımımızın gücü de buradan geliyor."

Takım kaptanı Ulaş Kıyak ise finallerde yer alma başarısı gösterdiklerini belirterek, "Çok iyi bir uyumumuz ve iyi bir arkadaşlığımız var. Bunun da sahaya yansıdığını düşünüyorum. Kendi aramızda zaman zaman 'neden dokuzda dokuz yapamadık' diye konuşuyoruz. Turnuvayı 11'de 10 ile bitirmek istiyoruz. Kanada'nın oyuncularını ve antrenörünü iyi tanıyoruz, oyun sistemlerini biliyoruz. Ev sahibi Portekiz olsa bile bence erken final oynayacağız. Hedefimiz seneye Dünya Ligi’nin en üst gurubunda mücadele etmek. Bunun için de her halükarda Kanada'yı yenmemiz lazım. Kanada'yı yarı finalde yenmek finale de daha azimli çıkmamızı sağlayacaktır. Umarım Portekiz'de şampiyonluğa ulaşırız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Başkanlığını Ahmet Göksu'nun yaptığı kafilede, şu sporcular yer alıyor:

Liberolar: Caner Dengin, Hasan Yeşilbudak (Halkbank)

Orta oyuncular: Faik Samet Güneş (Halkbank), Mustafa Koç (Arkas Spor), Özkan Hayırlı (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Pasörler: Murat Yenipazar (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Ulaş Kıyak (Halkbank)

Pasör çaprazı: Metin Toy (Fenerbahçe), Serhat Coşkun (Maliye Milli Piyango)

Smaçörler: Burak Baturalp Güngör (Ziraat Bankası), Fırat Ezel Filiz (Tokat Belediyesi Plevnespor), Gökhan Gökgöz, Yiğit Gülmezoğlu (Arkas Spor), Kadir Cin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor).


Yorumlar