A-400M Türk vatandaşları için Vuhan'a gidiyor

Çin'in Hubei eyaletinin başkenti Vuhan'da bulunan Türk ve Azerbaycan vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçen Türkiye A-400M kargo uçağını gönderiyor

Google Haberlere Abone ol
A-400M Türk vatandaşları için Vuhan'a gidiyor

Türkiye, Çin'in Vuhan kentinde bulunan vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. 

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı A-400M kargo uçakları 11 milyon kişinin karantina altında tutulduğu Vuhan'daki Türk ve Azerbaycan vatandaşlarını getirecek. 

Etimesgut Havalimanı'ndan havalacak ve Vuhan Tianhe Uluslararası Havaalanı'na uçacak olan A-400M Koca Yusuf kargo uçağı buradaki 35 Türk vatandaşını aldıktan sonra yurda dönüş yapacak. Öte yandan Vuhan'da bulunan 10 Azerbaycan vatandaşı da tahliye edilecek.

Vuhan'dan getirilecek olan vatandaşlar önlem amaçlı bir hastanede gözetim altına alınacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen "Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz. Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok." dedi.

ÖLÜ SAYISI 170'İ AŞTI

Çin'de şuana kadar virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170'i bulurken son 24 saatte 1737 yeni vaka tespit edildi. 

 

Yorumlar